KUGA Hakkında

Koç Üniversitesi bünyesinde KU Global Aid adlı bir topluluğuz. Koç Üniversitesi Uluslararası Kuruluşlar Ofisi’nden destek alıyoruz. Üyelerimiz, üniversitemizin çoğunlukla lisans öğrencilerinden oluşmaktadır. KU Global Aid üyeleri farklı ana dallardan ve farklı akademik seviyelerden geliyor. Topluluğumuzun üyelerini, Koç Üniversitesi’nin güz yarıyılında yazılı ve sözlü değerlendirme bölümleri olan bir seçim süreci ile belirlemekteyiz. KU Global Aid, Türkiye’de ve dünyada yaşanan sorunlara sürdürülebilir çözümler arayan gönüllü bir kuruluştur. Mevcut problemleri tespit ettikten sonra projeler oluşturuyor ve farkındalıkla daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmeye çalışıyoruz. Biz geleceğin sosyal girişimcileriyiz.

Misyonumuz

KU Global Aid; göç, küresel ısınma, eğitim, sağlık sorunları gibi daha pek çok küresel sorunlara çözümler üretmeyi hedefliyor. KU Global Aid her yıl gündemini yenilemekte ve bu sorunları sorumluluk ve karşılıklı dayanışmayla sürdürülebilir bir şekilde çözmeye odaklanmaktadır. İnsanların birlikte çalışırlarsa sorunlarını sona erdirebileceklerine dair farkındalık ve inanç oluşturmak da amaçlarımız arasında. Dolayısıyla misyonlarımız sürdürülebilir çözümler yaratmak, bunları uygulamak ve insanların birlikte sorunları aşabileceğini kanıtlamaktır.

Takımımız